vmd@vmd.hr          +385 1 337 5546          

VMD PUSTOLOVNA KNJIŽARA

Zasigurno ste već čuli poznatu izreku „Putovanje od tisuću milja počinje prvim korakom“ (Lao Tse)?!

VMD knjižara osnovana je kako bi upravo taj „prvi korak“ u vašim putovanjima i novim avanturama mogli napraviti još u udobnosti vašeg doma.

Želimo vam da u našem izboru putopisa i vodiča velikih hrvatskih i svjetskih putnika i avanturista pronađete inspiraciju za vaše slijedeće putovanje. Ukoliko već znate gdje putujete, u našoj ponudi geografskih karata potražite onu koja će vam pomoći da što kvalitetnije i sigurnije istražite područje i isplanirate svoju avanturu.

Na kraju, želimo vam da se zabavite i otvorite neke nove vidike čitajući o avanturama vaših prethodnika u svjetskim putovanjima, kao i naučite više o aktivnostima kojima se volite ili planirate baviti.

Za sve naslove i geografske karte koje trenutno ne možete pronaći u ponudi VMD knjižare, slobodno nam pošaljite upit na e-mail ili nas nazovite u ured – VMD će se potruditi pomoći vam u vašim istraživanjima 🙂 !

DETALJNA PONUDA I CJENIK USKORO!

PONUDA

Kratke šetnje u prošlost

Lara Černicki, Stašo Forenbaher

Nakon što su u knjigama Starim cestama do mora i Starim cestama preko Velebita predstavili graditeljsku baštinu starih cesta na području Gorskog kotara i Velebita, Lara Černicki i Stašo Forenbaher pozivaju vas ovom knjigom da se uputite pješice do brojnih i raznolikih povijesnih znamenitosti, smještenih u privlačnom prirodnom okolišu širom Hrvatske.

Starim cestama preko Velebita

Lara Černicki, Stašo Forenbaher

Knjiga Starim cestama preko Velebita svojevrsni je nastavak knjige Starim cestama do mora koja se od objavljivanja do danas prodala u gotovo tri tisuće primjeraka. Koncept uspješno primijenjen u prvoj knjizi zadržan je i u ovoj – popularno napisan tekst o povijesnim cestama oko i preko Velebita, obogaćen kvalitetnim fotografijama i preglednim kartama, a sve u formi bedekera koji čitatelju otkriva znanu ali i onu skrivenu kulturnu, povijesnu i prirodnu baštinu velebitskih i podvelebitskih krajeva.

Starim cestama do mora

Lara Černicki, Stašo Forenbaher

Ova knjiga namijenjena je svima onima koje zanima prirodna i kulturna baština Hrvatske, svima kojima put do mora ne znači utrku s vremenom, svima koji na povratku s mora žele iskoristiti još nekoliko preostalih sati sunčanog vremena za izlet u prirodu, svima koji traže trenutak mira i spokoja u osamljenoj kapelici pokraj rijeke… jednom riječju svima onima koji uživaju u lijepom.