vmd@vmd.hr          +385 1 337 5546          

Hrvatska svijetu (izložba)

Izložba je postavljena u Meštrovićevom paviljonu, domu HDLU – otvorena je 12.02. i traje do 15.05.21. Dakle, ima još dovoljno vremena za posjetiti izložbu i provjeriti što je sve Hrvatska dala svijetu 🙂 !

Velike dame Alpi

Odlučne, hrabre, neustrašive, britke, ponekad i nepromišljene, ali uvijek slijedeći svoju viziju, stremeći prema naprijed i gore…prave heroine alpinizma i života na otvorenom 🙂 ! Ako vas zanima tema, svakako preporučujemo članak!

Uskršnji ponedjeljak idealno je vrijeme za odmor i uživanje u ‘dobroj spizi i kapljici’, posebice ako je vikend bio…

Posted by VMD Adventure Travel Croatia on Monday, April 5, 2021

Rožanski za Uskrs

Proteklog Uskrsa peteročlana ekipa (PDS Velebit/HPD Kapela), u društvu nekoliko životinjica (pjetlić Mirko, koka Slavica i Medo Dedo), upustila se u lutanje po Rožanskim Kukovima. U 3 dana smo napravili jedan lijepi đir u kojem smo se upoznali sa tim divljim i prelijepim djelom velebitskog masiva, koji je s razlogom proglašen strogim prirodnim rezervatom, jer takvu dinarsku ljepotu treba svakako sačuvati! Krenuli smo iz Velikih Brisnica do Rossijeve kolibe (dan 1) pa preko sjevernog dijela Rožanskih kukova (Rossijev, Novotnijev i Vratarski kuk) i Lubenovačkih vrata na Lubenovac (dan 2) te za kraj preko Krajačevog kuka i Crikvene na Rossijevu kolibu i natrag dolje do V. Brisnica (dan 3). 5 kukova, 5 planinara, 3 dana i 3 životinjska prijatelja…sve nešto znakovito što ne.. 🙂 ?! Cilj ove ture bilo je I trasiranje ove pomalo zaboravljene rute kroz Rožanske kukove, koja će pomoći I članovima speleo odsjeka Velebit u nekim budućim rekognisciranjima (potraga za ulazima u speleo objekte) u ovom divljem srcu Velebita! Posao obavljen! A kako je bilo, pogledajte u ovoj foto priči…(v. opise uz fotke)

Uskoro će Uskrs…za mnoge to je doba ukusne hrane, a za neke pak i trenutak odlaska u prirodu, na produženi vikend….

Posted by VMD Adventure Travel Croatia on Tuesday, March 30, 2021

Kuk od Karline plane

Kakva planina! Koliko god ga puta pohodili, uvijek nam pokaže nešto novo, svježe, uzbudljivo, inspirativno te divljenja vrijedno! Sve što ostaje je uzviknuti glasno u buru: ‘VELEBIT!’P.S. Pratite naše stranice, ovog tjedna slijedi i foto priča o našoj avanturi na srednjem Velebitu, gdje smo proveli prvi dan proljeća (po astronomskom kalendaru) i uspeli se na nekoliko manje poznatih, a zaista predivnih panoramskih vrhova ovog dijela Velebita – Metla 1288m, Kuk od Karline plane 1337m i Ljubičko Brdo 1320m. Bio je to krasan dan u društvu širokih pogleda, djevičanskog snijega, hladne bure, tihe guste šume, uzbudljivih kukova i grebena te tragova medvjeda i drugih šumskih životinja…

Kuk od Karline plane 1337m (PP Velebit)-VMD

Kakva planina! Koliko god ga puta pohodili, uvijek nam pokaže nešto novo, svježe, uzbudljivo, inspirativno te divljenja vrijedno! Sve što ostaje je uzviknuti glasno u buru: 'VELEBIT!'P.S. Pratite naše stranice, ovog tjedna slijedi i foto priča o našoj avanturi na srednjem Velebitu, gdje smo proveli prvi dan proljeća (po astronomskom kalendaru) i uspeli se na nekoliko manje poznatih, a zaista predivnih panoramskih vrhova ovog dijela Velebita – Metla 1288m, Kuk od Karline plane 1337m i Ljubičko Brdo 1320m. Bio je to krasan dan u društvu širokih pogleda, djevičanskog snijega, hladne bure, tihe guste šume, uzbudljivih kukova i grebena te tragova medvjeda i drugih šumskih životinja…#velebit #vmdadventuretravel #ppvelebit #viadinarica #planinarenje #lijepanasa #prvidanproljeca #avantura #hrvatskakrozokopustolova

Posted by VMD Adventure Travel Croatia on Monday, March 22, 2021

Adria Bike – 4 Islands

|Comments are Off

4 dana, 4 otoka. Jedinstvena utrka u svijetu brdskog biciklizma!

Tim riječima započinje opis najnovije MTB utrke u svijetu hrvatskog biciklizma – 4 ISLANDS!

Utrku je pokrenula Adria Bike Challenges ekipa, koja se organizacijom vrlo uspješnog ADRIA BIKE MARATONA na Pitvicama pokazala kao vrlo kvalitetna i odgovorna ekipa, sposobna organizirati uistinu uzbudjive utrke za bikere svih razina!

Radi se o utrci na 4 hrvatska otoka: Krk, Cres, Lošinj i Rab. Voziti će se po stazama najrazličitijih podloga, uz poglede na more i obalne planine, a cijela utrka završava u cvijetu Kvarnerskog turizma, Malom Lošinju!

Za one koji željno očekuju i info o novom ADRIA BIKE maratonu na Plitvicama, pozivamo vas da uz navedenu web stranicu pratite i facebook stranicu AB ekipe.

Čisto podzemlje

Bravo za ekipu iz SO Velebit & SD Velebit i projekt Čisto podzemlje!

Popratite ih i podržite u njihovim aktivnostima, jer u podzemlju se nalazi jedno od naših najvećih blaga – pitka voda!

Bravo za ekipu iz SO Velebit & SD Velebit i projekt Čisto podzemlje! Popratite ih i podržite u njihovim aktivnostima,…

Posted by VMD Adventure Travel Croatia on Wednesday, September 16, 2020

KNJIŽARA

|Comments are Off

Zasigurno ste već čuli poznatu izreku „Putovanje od tisuću milja počinje prvim korakom“ (Lao Tse)?!

VMD knjižara osnovana je kako bi upravo taj „prvi korak“ u vašim putovanjima i novim avanturama mogli napraviti još u udobnosti vašeg doma.

Želimo vam da u našem izboru putopisa i vodiča velikih hrvatskih i svjetskih putnika i avanturista pronađete inspiraciju za vaše slijedeće putovanje. Ukoliko već znate gdje putujete, u našoj ponudi geografskih karata potražite onu koja će vam pomoći da što kvalitetnije i sigurnije istražite područje i isplanirate svoju avanturu.

Na kraju, želimo vam da se zabavite i otvorite neke nove vidike čitajući o avanturama vaših prethodnika u svjetskim putovanjima, kao i naučite više o aktivnostima kojima se volite ili planirate baviti.

Za sve naslove i geografske karte koje trenutno ne možete pronaći u ponudi VMD knjižare, slobodno nam pošaljite upit na e-mail ili nas nazovite u ured – VMD će se potruditi pomoći vam u vašim istraživanjima 🙂 !

DETALJNA PONUDA I CJENIK USKORO!